Látnivalók / Vác környéki látnivalók
(1-10)(11-20) (21-30)   >>

Acsa

www.acsa.hu
Acsa a Cserhát hegység lábánál, a Galga völgyének kanyarulatában, Pest és Nógrád megye határán helyezkedik el. Szabálytalan szerkezetű, halmazosan települt, kitűnő természeti adottságokat és páratlan szépségű vidéket tudhat magáénak. A település Budapesttől 60, Váctól 25, Aszódtól 20, Balassagyarmattól 35 km-re található.
Forrás: acsa.hu
Részletek >>

Bernecebaráti

www.bernecebarati.hu
Bernecebaráti község Pest megyében, a Szobi járásban, Kemence és Parassapuszta között található. Pest megye legészakibb települése.
Forrás: Wikipedia
Részletek >>

Csővár

www.csovar.hu
A település megközelíthető Budapestről a 2-es főútról és az M0-s autóútról. Váctól keletre 19 km, a Cserhát hegység lábánál, közel a Naszály-hegyhez található.
Forrás: wikipedia
Részletek >>

Dunakeszi

www.dunakeszi.hu
Dunakeszi és Vác életét nemcsak a Duna, hanem a vasút is összekapcsolja. Az első magyarországi vasút megjelenése jelentős változást hozott a város életébe. A várossal egybeépült Alag területén a XIII. századi román stílusú körtemplom romjai láthatóak. Alagon működik az egyetlen magyar versenyló tréningtelep. A település ma is büszkén őrzi versenylovas hagyományait.
Kép forrása: www.dunakeszi.hu
Részletek >>

Fót

www.fot.hu
A Pesti síkságon, a Gödöllői-dombság peremén terül el a főváros elővárosi övezetében. A város legjelentősebb látnivalója a romantikus stílusú, római katolikus templom, mely Ybl Miklós tervei alapján készült. A Károlyi Kastélyt az ország első tíz műemléke között tartják számon.
Részletek >>

Galgagyörk

www.galgagyorkweb.hu
Galgagyörk a Cserhátban, a Galga patak mellett, Budapesttől 50 km-re helyezkedik el. Az M3-as autópálya felől az Aszódot Balassagyarmattal összekötő közúton vagy vasúton – az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc-vasútvonalon – érhető el a Galgamácsa és Püspökhatvan között fekvő település.
Forrás: Wikipédia
Részletek >>

Göd

www.god.hu
A nyaralóhelyként ismert település vonzereje a termálfürdő és a dunai strandok. Határában a Kékperjés láprét és a Gödi-sziget természetvédelmi területek. Szívesen pihent itt többek között Arany János, Bernáth Aurél és Latabár Kálmán. A Gödi major istállójának lakója volt 1876-1880 között Kincsem, a leghíresebb magyar versenyló. A településről kompjárat két irányban is közlekedik, Horány és Surány felé.
Részletek >>

Ipolytölgyes

www.ipolytolgyes.hu
Ipolytölgyes az Ipoly bal partján fekszik, a Börzsöny nyugati lábánál, Ipolykiskeszivel szemben. A falutól északra ömlik a Ganádi-patak (más néven Cserge-patak) az Ipolyba. A község területének csaknem fele a Duna–Ipoly Nemzeti Park része.Északról és északkeletről Nagybörzsöny, délről Letkés, nyugatról Ipolykiskeszi, délnyugatról pedig Ipolyszalka községekkel határos. Nyugati határát (mely egyben államhatár is Szlovákia felé) az Ipoly, déli határát a Nyerges-patak alkotja. Keleten területe benyúlik a Börzsöny erdei közé és egészen az 522 méter magas Kis-Koppányig terjed.Ipolytölgyesen keresztülhalad az Ipoly völgyében haladó, Szobot (14 km) Parassapusztával összekötő országút (1201).A község teljes lakossága a központi belterületen lakik, a 2001-es népszámláláskor a következő lakatlan külterületek tartoztak hozzá: Csergemalom, Erdészlak, Gátőrház, Malom, Pincékalja.
Forrás: Wikipedia
Részletek >>

Kismaros

www.kismaros.hu
Kismaros festői környezetben fekszik a Börzsöny lábánál, a Szentendrei-szigettel és a visegrádi Várheggyel átellenben. Az érdeklődők szép kirándulásokat tehetnek erdei kisvasúttal Királyrétig, onnan gyalogtúrára van lehetőség a Börzsönyben, Kisinóc, Nagy-hideghegy és a Csóványos felé. Érdeklődésre tarthat számot a Dózsa György úti pincesor és présházak, a római katolikus templom és a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény.
Részletek >>

Kisnémedi

www.kisnemedi.hu
Kisnémedi a fővárostól 40 km-re északkeletre terül el, a Cserhátalja és a Gödöllői-dombság találkozásánál a Némedi-patak völgyében. A környék legmagasabb pontja a falutól északra fekvő Baglyas-hegy (325m).
Forrás: wikipedia
Részletek >>

(1-10)(11-20) (21-30)   >>Webfejlesztés: DunaWeb Kft.