Látnivalók / Vác környéki látnivalók
(1-10)(11-20) (21-30)   >>

Acsa

www.acsa.hu
Acsa a Cserhát hegység lábánál, a Galga völgyének kanyarulatában, Pest és Nógrád megye határán helyezkedik el. Szabálytalan szerkezetű, halmazosan települt, kitűnő természeti adottságokat és páratlan szépségű vidéket tudhat magáénak.A település Budapesttől 60, Váctól 25, Aszódtól 20, Balassagyarmattól 35 km-re található.
Forrás: acsa.hu
Részletek >>

Bernecebaráti

www.bernecebarati.hu
Bernecebaráti község Pest megyében, a Szobi járásban, Kemence és Parassapuszta között található. Pest megye legészakibb települése.
Forrás: Wikipedia
Részletek >>

Csővár

www.csovar.hu
A település megközelíthető Budapestről a 2-es főútról és az M0-s autóútról. Váctól keletre 19 km, a Cserhát hegység lábánál, közel a Naszály-hegyhez található.
Forrás: wikipedia
Részletek >>

Dunakeszi

www.dunakeszi.hu
Dunakeszi és Vác életét nemcsak a Duna, hanem a vasút is összekapcsolja. Az első magyarországi vasút megjelenése jelentős változást hozott a város életébe. A várossal egybeépült Alag területén a XIII. századi román stílusú körtemplom romjai láthatóak. Alagon működik az egyetlen magyar versenyló tréningtelep. A település ma is büszkén őrzi versenylovas hagyományait.
Kép forrása: www.dunakeszi.hu
Részletek >>

Fót

www.fot.hu
A Pesti síkságon, a Gödöllői-dombság peremén terül el a főváros elővárosi övezetében. A város legjelentősebb látnivalója a romantikus stílusú, római katolikus templom, mely Ybl Miklós tervei alapján készült. A Károlyi Kastélyt az ország első tíz műemléke között tartják számon.
Részletek >>

Galgagyörk

www.galgagyorkweb.hu
Galgagyörk a Cserhátban, a Galga patak mellett, Budapesttől 50 km-re helyezkedik el. Az M3-as autópálya felől az Aszódot Balassagyarmattal összekötő közúton vagy vasúton – az Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc-vasútvonalon – érhető el a Galgamácsa és Püspökhatvan között fekvő település.
Forrás: Wikipédia
Részletek >>

Göd

www.god.hu
A nyaralóhelyként ismert település vonzereje a termálfürdő és a dunai strandok. Határában a Kékperjés láprét és a Gödi-sziget természetvédelmi területek. Szívesen pihent itt többek között Arany János, Bernáth Aurél és Latabár Kálmán. A Gödi major istállójának lakója volt 1876-1880 között Kincsem, a leghíresebb magyar versenyló. A településről kompjárat két irányban is közlekedik, Horány és Surány felé.
Részletek >>

Ipolytölgyes

www.ipolytolgyes.hu
Ipolytölgyes az Ipoly bal partján fekszik, a Börzsöny nyugati lábánál, Ipolykiskeszivel szemben. A falutól északra ömlik a Ganádi-patak (más néven Cserge-patak) az Ipolyba. A község területének csaknem fele a Duna–Ipoly Nemzeti Park része.Északról és északkeletről Nagybörzsöny, délről Letkés, nyugatról Ipolykiskeszi, délnyugatról pedig Ipolyszalka községekkel határos. Nyugati határát (mely egyben államhatár is Szlovákia felé) az Ipoly, déli határát a Nyerges-patak alkotja. Keleten területe benyúlik a Börzsöny erdei közé és egészen az 522 méter magas Kis-Koppányig terjed.Ipolytölgyesen keresztülhalad az Ipoly völgyében haladó, Szobot (14 km) Parassapusztával összekötő országút (1201).A község teljes lakossága a központi belterületen lakik, a 2001-es népszámláláskor a következő lakatlan külterületek tartoztak hozzá: Csergemalom, Erdészlak, Gátőrház, Malom, Pincékalja.
Forrás: Wikipedia
Részletek >>

Kismaros

www.kismaros.hu
Kismaros festői környezetben fekszik a Börzsöny lábánál, a Szentendrei-szigettel és a visegrádi Várheggyel átellenben. Az érdeklődők szép kirándulásokat tehetnek erdei kisvasúttal Királyrétig, onnan gyalogtúrára van lehetőség a Börzsönyben, Kisinóc, Nagy-hideghegy és a Csóványos felé. Érdeklődésre tarthat számot a Dózsa György úti pincesor és présházak, a római katolikus templom és a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény.
Részletek >>

Kisnémedi

www.kisnemedi.hu
Kisnémedi a fővárostól 40 km-re északkeletre terül el, a Cserhátalja és a Gödöllői-dombság találkozásánál a Némedi-patak völgyében. A környék legmagasabb pontja a falutól északra fekvő Baglyas-hegy (325m).
Forrás: wikipedia
Részletek >>

(1-10)(11-20) (21-30)   >>Webfejlesztés: DunaWeb Kft.