Múzeumok, kiállítóhelyek
Pannónia Ház kiállítóhely udvara

2600 Vác, Köztársaság út 19.
+36 27 200 868, +36 30 555 7620
info@muzeumvac.hu
www.muzeumvac.hu
A Pannónia Ház egykor vendégfogadóként, uradalmi kocsmaként működött, a reformkorban a fogadó udvarán, a kocsiszínben vándor színtársulatok léptek fel. Járt az épületben Petőfi Sándor és barátja, a tintásüvegről híressé vált Megyeri Károly is. Az épület szép kialakítású udvara képző-, és iparművészeti alkotásoknak ad otthont.

A ház pincéjében található Gádor életmű-kiállítás az épület udvarának anyagával együtt ad teljes képet Gádor István keramikus művészetéről. Itt kerülnek bemutatásra a művész utolsó korszakának ipari porcelánból épített modernista térplasztikái, illetve néhány kisebb falicsempe műve is (míg további két nagyméretű alkotása – a „János vitéz” és a „Toldi” egy-egy jelenetét ábrázoló csempéi – a váci Városháza dísztermében látható).

Szintén az udvarban kapott helyett Nagy Sándor szobrászművész négy vörösmárvány szobra, illetve Vertel Andrea gödi keramikus „Tündérkert” című, vidám hangvételű szoborcsoportja és az „Életfa” címet viselő falikerámia alkotása is.

Az udvar hátsó falát Garay-Nagy Norbert váci festőművész és tanítványai által készített monumentális secco díszíti, mely több jelenetben mutatja be az épület – a korábbi Aranyszarvas Fogadó – elképzelt történetét.

Belépőjegyek:

Kert-látogató jegy: 300 Ft/fő (kedvezmény nem vehető igénybe)

Kombinált jegyek:
Kombinált A
(Memento Mori & Ars Memorandi + Pannónia Ház + 3. kiállítás)
Teljes árú belépőjegy: 2.200 Ft/fő
Kedvezményes árú belépőjegy:  1.100 Ft/fő
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.