Ajánló
Családi programok

A környékben több lehetőség közül is választhatnak a gyermekekkel érkező családok. A Nőtincsen található Seholsziget Élménypark, valamint a szokolyai Kacár tanya lehetőséget nyújt a természet, a népi hagyományok megismerésére, lovaglási lehetőségre, kikapcsolódásra nyugodt környezetben.

A környékben több lehetőség közül is választhatnak a gyermekekkel érkező családok. A Nőtincsen található Seholsziget Élménypark, valamint a szokolyai Kacár tanya lehetőséget nyújt a természet, a népi hagyományok megismerésére, lovaglási lehetőségre, kikapcsolódásra nyugodt környezetben. Veresegyházán szintén a családokat várja a medvepark, ahol lehetőség nyílik a mackók megfigyelésére, sőt akár etetésére is.

Seholsziget Élménypark

Nógrád megyében, Nőtincs határában, Váctól 20 percre helyezkedik el a Seholsziget Élménypark, ahol festői környezetben várják a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat. Az élménypark családok számára tökéletes, mivel a parkban rengeteg program közül választhatnak. A lehetőségek között szerepel a lovaglás, állatsimogatás, íjászat és a kézműveskedés. Emellett az erdei játszótér, a Csikó és Labirintus játszótér is igazi élményt nyújt. Az Élménypark másik különlegessége a Tincsi Lokomotív névre keresztelt kis vonat is, amellyel az érdeklődők bejárhatják a park egész területét.

A több napra érkezők különböző típusú szálláshelyek közül választhatnak.

A Seholsziget egész évben nyitva tart, minden nap 10 és 18 óra között. Csoprtos látogatásokat (20 fő felett), előre jelezni kell.

További információ: www.seszi.hu
E-mail: info@seszi.hu Tel.: +36-20/329-24-22

 

Kacár-tanya

A Kacár-tanya a Börzsöny-hegység lábainál, Szokolyán található. Olyan hely, ahol mindenki találhat elfoglaltságot a kovácsműhelyben, a fazekaskorongnál, a szövőszéken és a fonóban, megismerkedhet a népi mesterségek széles tárházával, az állattartás feladataival, egy élő falusi gazdaság mindennapjaival.

A Kacár-tanya folyamatosan nyitva áll egyéni látogatók előtt április elejétől október végéig szombatonként 10-14 óráig. A hétvégi programba beletartozik a kenyér-, vagy pogácsasütés, és egy népi mesterség kipróbálása is.(minden héten másik) A gyerekek megismerkedhetnek a háziállatokkal, kultúrnövényeinkkel. Lehet kocsikázni, lovagolni, szamaragolni, bográcsolási, szalonnasütési lehetőség is van.

Szeretettel várják a lovastúrázókat is, számukra étkezést, szálláshelyet, túravezetést is biztosítanak. Szintén kiváló helyszín a tanya erdei iskolák szervezésére.
Előzetes bejelentkezés szükséges minden esetben: +3627/385-415, +3620/374-0267
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.